ACTIVITATS PERMANENTS

SENDERISME  Coordina Joaquim Coscojuela

Senderisme“ Amb els camins tinc una relació curiosa: els trobo amables, ja que són naturalesa humanitzada, també m’agraden els corriols i puc deixar-me portar per ells. La saba de la terra l’experimento en el meu propi cos”.  Xavier Melloni

Dia: Les caminades les fem cada segon diumenge de mes, excepte els que són dies de pont.

Per a més informació: Podeu demanar més informació personalment al centre i també per telèfon o per correu electrònic. Depenent de la ruta, fixem el lloc i l’hora de sortida al butlletí mensual. No cal fer inscripció prèvia.

VISITES CULTURALS.  Coordina Jaume Seda

Visita cultural 2013-11-02 23.53.40La vida quotidiana a la Barcelona medieval: Qui perd els seus orígens, perd la seva identitat (Joan Salvat-Papasseit). L’equip de Visites Culturals vol continuar oferint-vos les nostres “Rutes Urbanes” aprofundint en el coneixement de la nostra ciutat i de la nostra història, un coneixement que es fa imprescindible per projectar el nostre futur des de la realitat del present.

Què farem en aquestes visites: Treballarem la vida quotidiana a la Barcelona medieval i visitarem els indrets barcelonins d’aquesta època.   Aquest programa durarà dos cursos.

Dates: Dia 3 de febrer:  “Les muralles medievals”.  Lloc de trobada: Metro L-3: Drassanes, sortida Rambla a les 11 h.

Dia 7 d’abril : “El govern de la ciutat”. Lloc de trobada: Plaça Sant Jaume a les 11 h.

Dia 2 de juny: “La vida monàstica femenina a l’Edat Mitjana”. Lloc de trobada: Monestir de Pedralbes a les 11

FÒRUM D’ACTUALITAT    Coordina Pilar Sturla

??????????El nostre món no deixa de canviar. És obvi que cal dur a terme accions transformadores i cada dia es fa més necessari el coneixement per part de tots nosaltres de temes diversos que ens permetin aprofundir en les realitats de la societat contemporània en les seves dimensions política, econòmica, social i cultural.

Què fem en aquest fòrum? Al Fòrum d’Actualitat presentem i dialoguem sobre qüestions d’interès cabdal en la vida de la societat actual.

Persones expertes fan l’exposició sobre el tema acordat i ens faciliten pautes per a la reflexió, el diàleg i el debat des d’una perspectiva crítica, per tal que ens ajudi a afrontar els reptes del segle XXI, a tenir-hi una paraula a dir i a aportar el nostre gra de sorra a la solució de possibles conflictes si s’escau.

Dia:  cada tercer dissabte de mes, de 17:30 a  19.30 hores. 21 desembre; 18 de gener; 15 de Febrer; 15 de Març:  26 d’Abril; 17 de maig.

No cal fer inscripció prèvia.

CLUB DE LECTURA  Condueix Pilar Sturla

lecturaExperiències interculturals en la novel·la i la història curta.

“Si no es troba plaer llegint un llibre, és inútil llegir-lo ni que sigui una vegada. Aquest és potser el millor criteri elemental per saber què és literatura i què no ho és

Oscar Wilde

Què fem en aquest club de lectura: Es presenten i analitzen a fons sis novel·les i quatre històries curtes (d’autors d’arreu del món) que tinguin a veure amb cultures diverses. Ens endinsem en les biografies dels autors, els recursos literaris que utilitzen, els personatges, els marcs d’acció etc. A través de la discussió i el debat es profunditza en la seva riquesa literària i multicultural. Es veuen alguns fragments de pel·lícules basades en els llibres seleccionats. A final de curs es farà una visita a la seu del Centre Convivim, que acull persones nouvingudes d’arreu del món a casa nostra.

És important que els participants llegeixin els llibres a casa entre sessió i sessió (ho podran fer en català, castellà o en la llengua original).

Grups A: Cada 3er dijous de mes de 19:00 – 21h

GRUP B: Les sessions són cada tercer dimecres de mes. De 19,00 a 21,00 hores. Dates: 15 de Gener; 19 de Febrer; 19 de Març; 9 d’Abril; 21 de Maig; 18 de Juny.

Inscripció    30,00 €. (Oberta).

Per fer la inscripció empleneu la butlleta d’inscripció que podeu demanar per correu electrònic o recollir personalment. En ella trobareu indicacions per abonar l’import de la matrícula.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s